POČELE PRIJAVE ZA INFORMATIČKU EDUKACIJU ZA ŽENE I KREATIVNU RADIONICU ZA DJECU PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 03 Ožujak 2011 10:15

edukacija_nez_malaU organizaciji Udruge za promicanje informacijskih tehnologija (http://upit.siroki.net/) u slopu FIGAP programa počele su prijave za osnovnu informatičku edukaciju. U ovom projektu je planirano izvršiti osnovnu informatičku obuku nezaposlenih žena kako bi im pomogli u pronalasku posla. U sklopu projekta planirana je informatička obuka u trajanju od 80 sati nastave podijeljene u 4 cjeline (modula): korištenje računala i upravljanje datotekama (Windows), obrada teksta (Word), tablični kalkulator (Excel) i informacije i komunikacija (internet i e-mail).

 

 

Općenito informatičko obrazovanje nezaposlenih je nužno za kako gospodarsku tako i socijalnu sliku, poglavito kod pitanja ravnopravnosti spolova. Nezaposlenim ženama tako treba omogućiti stjecanje novih znanja koja će im omogućiti lakše zapošljavanje, povećanje radne sposobnosti i povećanje konkurentnosti na tržištu rada. U sklopu projekta nudimo rješenje koji zbog skrbi o potomstvu nailaze na poteškoće pri pohađanju tečaja, te stoga u vrijeme održavanja edukacije nudimo kreativnu igraonicu za djecu koju će voditi stručno osoblje, profesorica i studentica likovnih umjetnosti. Djeca koja nemaju priliku pohađati vrtić ovime se socijaliziraju u društvo. Navedenim ciljevima osnažuje se proces njihove socijalne integracije. U igraonicu su uključena djeca majki koje pohađaju edukaciju.

 

edukacija_nez_velika

U današnje vrijeme informatičko znanje jedan je od bitnih preduvjeta za dobivanje posla te držimo da bi stjecanje tog znanja trebalo omogućiti nezaposlenim ženama koji ga ne mogu priuštiti, te na taj način podiguti razinu svijesti koja trenutno žene baca u nepovoljan položaj po pitanju ravnopravnosti, te zainteresirati žensku populaciju za stjecanje novih znanja i vještina, te ih time ohrabriti pri korištenju novih tehnologija. Prijave traju od 2.3. do 16.3. Za prijavu za sudjelovanje, kao i sve upite, slati na adresu:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
ili
UPIT
Herceg Stjepana 69
88220 Široki Brijeg
Kandidatkinje za besplatnu edukaciju žena trebaju dostaviti ime i prezime, JMBG, adresu stanovanja, stručnu spremu, email  te broj telefona (+eventualno broj djece koja bi pohađala kreativnu radionicu, 5-12 godina). Kandidatkinje trebaju imati prebivalište na području Zapadnohercegovačke županije. Edukacija će se održatu u razdoblju od 21.3. do 1.7. 2011. godine, u prostorijama Udruge (Herceg Stjepana 69, Široki Brijeg) u večernjim satima po dogovoru s polaznicama, po polasku na tečaj donijeti kopiju radne knjižice. Broj sudionica je ograničen.
grbovi_s_naslovima

„Finansijski podržano iz sredstava FIGAP programa. Program za implementaciju Gender akcionog plana BiH (FIGAP program 2009-2014), rezultat je saradnje Agencije za ravnopravnost spolova BiH - Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BIH, Gender Centra Federacije BiH i Gender centra Republike Srpske, a njegov je cilj da osigura održivu provedbu Gender akcionog plana Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“ br. 41/09). Program podržava grupa međunarodnih donatora koju čine vlade: Kraljevine Švedske, koju predstavlja Ambasada Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, putem razvojne agencije SIDA, Republike Austrije, koju predstavlja Ambasada Republike Austrije u Bosni i Hercegovini, putem razvojne agencije ADA, Velike Britanije, koju predstavlja Britanska ambasada u Bosni i  Hercegovini, putem razvojne agencije DFID i Švajcarske Konfederacije, koju predstavlja Švajcarska ambasada u Bosni i  Hercegovini, putem razvojne agencije SDC.