Novosti
Radionice za spajanje na bežičnu opremu PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 06 Svibanj 2010 10:28

Pozivaju se svi volonteri sa sajma, ali i ostali zainteresirani na radionice za spajanje na bežičnu mrežu. Do sada su održane 3 radionice na kojima smo učili kako pomoću dostupne opreme spojiti korisnike na naš besplatni internet.

Idući tjedan u ponedjeljak (10.5.) i utorak (11.5.) ćemo izići na teren i spojiti neke korisnike. Termini sastanaka za idući tjedan su: ponedjeljak 18 h, i utorak u 19h. Molimo sve zainteresirane potvrdu na koji sastanak mogu doći kako bi napravili dvije grupe za odlazak na teren.

Također trebamo napraviti raspored spajanja korisnika. Kontaktirajte sve poznate koji su se prijavili za spajanje na mrežu kako bi mogli dogovoriti posjete.
Kontakt i dodatna pitanja na mail, sms ili facebook profil.

 
Udruga pokreće informatičku obuku nezaposlenih PDF Ispis E-mail
Srijeda, 04 Ožujak 2009 16:10

 Udruga za promicanje informacijskih tehnologija „UPIT“ iz Širokog Brijega uz potporu Vlade Republike Hrvatske započinje provedbu projekta pod nazivom "Besplatna informatička obuka za nezaposlene". Projekt se provodi u Županiji Zapadnohercegovačkoj u prostorijama informatičkih kabineta u srednjim školama.

Više...
 
UPIT pomaže u ekološkim projektima udruge EKO ZH PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 15 Veljača 2009 18:00

thumb_eko_zh_siroki_nocuDruštvo za zaštitu okoliša i kulturno-povijesnog naslijeđa Zapadna Hercegovina (EKO-ZH) obavještava javnost da je odobren pilot projekt po nazivom "Zamjenimo žarulje" koji je prijavljen na natječaj za dodjelu tzv. SECTOR grantova financiranih od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj i suradnju "SIDA", a uz tehničku podršku Regionalnog Centra za okoliš (REC) u BiH.

Više...
 
Redizajnirane službene stranice Širokog Brijega PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 26 Siječanj 2009 18:00

thumb_sb-ba_redizajnPrije nešto više od dvije godine smo izradili službenu internet stranicu općine Široki Brijeg (www.sirokibrijeg.ba).  Ovim načinom komuniciranja pokušali smo građanima Širokog Brijega, ali i svim korisnicima ovog medija olakšati pristup informacijama i približiti rad općinske uprave. Koliko smo u tome i uspjeli govore brojke. U 2008. godini dnevno smo imali preko 500 ulaza na internet stranicu. Najveći broj posjetitelja je sa stranih komercijalnih domena (.com, .net...) preko 50%, sa lokalne BiH domene (.ba) oko 23%, iz Hrvatske (.hr) 4%...

Više...
 
Redizajnirane službene stranice Gimnazije fra Dominika Mandića PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 09 Studeni 2008 18:00

thumb_gimn-sb_redizajnPrije nešto više od tri godine puštene su u rad prve stranice Gimnazije fra Dominika Mandića na Širokom Brijegu. Nastale su iz zajedničke suradnje Udruge za promicanje informatičkih tehnologija UPIT (www.upit.siroki.net) i učenika Gimazije okupljenih u informatičkoj sekciji. Na stranici se nalazi mnoštvo informacija i podataka o školi općenito, informacija koje se tiču rasporeda i kalendara školske godine kao i kompletni spiskovi razreda, i zaposlenika u školi, profesora i stručnih djelatnika i jos mnogo korisnih vijesti i sadržaja.


Više...
 
UPIT pomaže gimnazijalcima PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 09 Studeni 2008 18:00

thumb_img_0691U subotu, 08. 11. 2008. u Sarajevu je održan  Sajam ideja učenika srednjih škola na području BiH. Učenici su se za to natjecanje pripremali još od početka listopada i to akcijom «volontiraj/ kreditiraj», a u samom natjecanju suočile su se pedeset i četiri škole s područja gradova Sarajeva, Tuzle,  Bjeljine, Banjaluke, Mostara i naravno Širokog Brijega. S našeg područja su tako sudjelovale naša Gimnazija fra Dominika Mandića, Srednja strukovna škola Široki Brijeg i Gimnazija Antuna Branka Šimića Grude.

Više...
 
Live streaming dodjele nagrada na MFF 2008. godine PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 07 Rujan 2008 18:00

thumb_siroki_mff_2008Od 3. do 6. rujna 2008., u Širokom Brijegu je održan 9. Mediteran Film Festival (MFF). Radi se o jednom od najznačajnijih filmskih događaja u BiH.
U srijedu, 3. rujna je održana press-konferencija u 12 sati u press centru hotela Park u Širokom Brijegu. Novinarima se na press-konferenciji obratio direktor MFF-a Tomislav Topić, producent MFF-a Robert Bubalo, selektor glavnog programa Damir Čučić, režiser filma „Krojač"/"The Tailor" (Španija), Francesco Uboldi, režiser filma „Jean Paul" (Italija), te Dimitar Anakiev, režiser filma „Srpski ekseri" (Slovenija).

Više...
 
Prijenos misnog slavlja na Veliku Gospu - Široki Brijeg 2008. PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 17 Kolovoz 2008 18:00

thumb_hercegovinalive_gospojina2008Nakon uspješno provedenih projekata HERCEGOVINA LIVE je krenula u još jedan zanimljiv prijenos događaja putem interneta. Naime, riječ je o prijenosu Svete mise na Uočnicu, mise na Veliku Gospu te proslave u Širokom Brijegu u večernjim satima.

Ovim prijenosom uveličavamo proslavu dana općine i jer želimo pomoću tehnologije približiti taj događaj svim onima koji nisu u mogućnosti sudjelovati, tu prije svega mislimo na ljude iz ovih krajeva koji žive u inozemstvu.

Više...
 
Udruga pokrenula projekt HercegovinaLive PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 20 Travanj 2008 12:57
Projekt HERCEGOVINA LIVE ima za cilj prezentirati Hercegovinu preko interneta. Postavljanjem panoramskih kamera u centrima gradova želimo 24 sata na prenositi korisnicima trenutno stanje u gradovima, vremenske prilike , događanja, običnu svakodnevicu…
Ovaj projekt je pokrenula Udruga UPIT iz Širokog Brijega u suradnji sa vodećim portalima u regiji.
Više...
 
Live prijenos KK Grude - KK Igokea Partizan PDF Ispis E-mail
Nedjelja, 13 Travanj 2008 02:00

 Internet portal www.grude-online.info u suradnji sa udrugom UPIT iz Širokog Brijega, Pincomom te košarkaškim klubom Grude organizira prijenos utakmice KK Grude – KK Igokea Partizan. Kao što Vam je poznato, KK Grude su se plasirale u drugi krug natjecanja i sada su u društvu osam najboljih košarkaških ekipa u BiH.

 


Više...
 
« Početak  «   1   2   3   »   Kraj   »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL